20 Август, 2019
0.0260

НОВ БИЗНИС: 6.000 граѓани се занимаваат со ова

Објавено во: Агробизнис 24 Мај, 2019

Во Србија пазарот за органска храна брзо се развива, и повеќе од 6.000 луѓе се занимаваат со оваа работа. 

Светскиот пазар на органска храна вреди 90 милијарди долари, а европското 37 милијарди долари. 

Истражувањата покажале дека органските млечни производи го намалуваат ризикот од појава на астма и алергиски реакции кај деца помали од 2 години. 

Можеби ќе ве интересира

На кое дереџе е македонскиот земјоделец со цените на зеленчукот и овошјето?

На кое дереџе е македонскиот земјоделец со цените на зеленчукот и овошјето?

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција

Димковски: Денеска се исплатија 106 милиони денари за интервентната мерка за индустриско јаболко

Димковски: Денеска се исплатија 106 милиони денари за интервентната мерка за индустриско јаболко