10 Август, 2020
0.0181

НОВИ ЦЕНИ НА СТРУЈАТА: Поскапува за 7,5 проценти

Објавено во: Економија 31 Јули, 2020

Нова цена на струјата од септември - одлуката за поскапувањето ќе ја соопшти претседателот на Регулаторната комисија за енергетика денеска во 13 часот. Според нашите информации цената на електричната енергија ќе се зголеми за 7,5 проценти.

Зголемувањето го бараат енергетските компании, а споредбата на официјалните податоци од предлог-одлуките за новите и постоечките цени, сите достапни на веб страницата на Регулаторната комисија за енергетика покажува дека домаќинствата ќе плаќаат за 7,5 проценти поскапа струја. Сепак во текот на вчерашниот ден беа реазгледувани жалбите од компаниите и ако е усвоена некоја од нив, можно е процентот минимално д аварира. 

Инаку во предлог одлуката веќе стои поскапувањето да е 7,5 проценти. 

Фактор ги објави ексклузивно, а сите детали овде 


Можеби ќе ве интересира

Не е само златото, ќе поскапува и среброто

Не е само златото, ќе поскапува и среброто

ЈOВАНОВИЌ ЗА СТРУЈАТА: За луѓе што живеат со 40 денари на ден тоа се огромни пари

ЈOВАНОВИЌ ЗА СТРУЈАТА: За луѓе што живеат со 40 денари на ден тоа се огромни пари

Владата денеска со пријави против работодавачите кои зедоа државни пари а не исплатија плати

Владата денеска со пријави против работодавачите кои зедоа државни пари а не исплатија плати

Табаку: Бизнис од 1,3 милијарди евра се пресели од Албанија во Северна Македонија

Табаку: Бизнис од 1,3 милијарди евра се пресели од Албанија во Северна Македонија

АД МЕПСО: Плаќаат високи сметки за мобилен телефон и интернет, а се бунат за поскапување на струјата

АД МЕПСО: Плаќаат високи сметки за мобилен телефон и интернет, а се бунат за поскапување на струјата

Работодавачите бараат побрзо формирање на Влада заради нов сет на антикризни мерки

Работодавачите бараат побрзо формирање на Влада заради нов сет на антикризни мерки

Работодавачите бараат побрзо формирање на Влада заради нов сет на антикризни мерки

Работодавачите бараат побрзо формирање на Влада заради нов сет на антикризни мерки

НЛБ „короната“ не ја плаши, кредитирањето расте! Колкава е добивката?

НЛБ „короната“ не ја плаши, кредитирањето расте! Колкава е добивката?

Денеска истекува рокот: Има ли некој 300 милиони евра за гасифицирање на Македонија?

Денеска истекува рокот: Има ли некој 300 милиони евра за гасифицирање на Македонија?