25 Март, 2018
0.1294

Oна што го работите од 5 до 9 ќе ве направи поуспешни од оние кои работат од 9 до 5

Објавено во: Финансии 15 Септември, 2017

На вашата успешност не влијае само она што го правите во канцеларија, туку и она што го работите во слободно време. 

Ако работната етика ви се вклучи во 9 и се исклучи во 17 или 5 часот попладне, тогаш вие сте само уште еден работник во компанијата. 

Добар тим го сочинуваат луѓе кои сакаат да бидат лидери, а не само обични вработени. 

Рон Гибори, претприемач и креативен директор на компанијата „Idea Booth“ вели дека му биле потребни 10 години во менаџирањето за да се увери дека вистинската креативност и енергија се појавува пред лидерот да се појави во канцеларија. 

Тој советува и по завршување на работното време да се поврзувате со колеги, со компании, да посетувате конференции. Додава дека можности се создаваат со запознавање на луѓе. 

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот