23 Април, 2019
0.0223

Отворена првата електронска продавница со пари од Владата

Објавено во: Економија 07 Ноември, 2012

Денеска во прилепската конфекција за детска облека „Хатра“ беше отворена првата електронска продавница, како дел од владиниот проект за субвенционирање на 50 интернет продавници оваа година. Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски истакна дека со ваквиот проект Македонија влегува во глобалниот електронски маркет кој во 2013 година ќе тежи 1.000 милијарди долари. Според него, македонските производи веќе лесно ќе се пласираат секаде, а најдобрите пет бизниси на кои им се субвенционира електронската продавница во 2013 година добиваат и бесплатно хостирање. Во Македонија досега има отворено 250 електронски продавници, но продавницата на прилепската конфекција за детска облека е прва што ја субвенционира Владата. За догодина Владата веќе најави субвенционирање на уште 100 електронски продавници

Можеби ќе ве интересира

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

Ниските температури ги оставија радијаторите топли

Ниските температури ги оставија радијаторите топли

Кои сопственици на станови сепак ќе плаќаат паушали за парно?

Кои сопственици на станови сепак ќе плаќаат паушали за парно?

Не се сите задоволни од субвенциите за носење странци

Не се сите задоволни од субвенциите за носење странци

Исклучените од парно ги добија последните сметки, празните станови сепак ќе плаќаат

Исклучените од парно ги добија последните сметки, празните станови сепак ќе плаќаат

Престанува печатењето на банкноти од 500 евра: Овие земји последни ја укинуваат оваа банкнота

Престанува печатењето на банкноти од 500 евра: Овие земји последни ја укинуваат оваа банкнота

ЕУ НЕ ЖАЛЕЛА ПАРИ: Еве каде и во што се вложени 27 милијарди евра

ЕУ НЕ ЖАЛЕЛА ПАРИ: Еве каде и во што се вложени 27 милијарди евра