22 Март, 2018
0.1191

Ова е повредно од мед, цената е 100.000 долари

Објавено во: Агробизнис 25 Декември, 2017

Пчеларите во Србија најдоа начин да заработат, па така наместо мед, собираат пчелин отров кој чини 100.000 долари по килограм. 

Овој отров се користи за производство на креми со ботокс. 

Плус се употребува за производство на лекови против реуматски и кардиоваскуларни болести. 

За производство на пчелин отров процесот трае 45 минути. 

За еден грам се потребни 15 пчелини друштва. 

Во Русија и Кина оваа гранка е многу развиена. 

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?