22 Март, 2018
0.1183

ОВА ОВОШЈЕ Е ПРОФИТАБИЛНО: Можете да заработите и по 30.000 евра

Објавено во: Агробизнис 08 Август, 2017

Во соседна Србија освен малини, голем број овоштари засадуваат боровница и јаболка, но и јагоди. 

Овоштарите кои пред 15 години ги засадиле овоштарниците сега ги собираат плодовите од својата работа. 

Јаболката велат дека ако имаат добар род и ако се од добра сорта, можат да донесат и приходи од 30.000 евра. 

Боровницата може да роди 15 тони по хектар, а во најлош случај килограм чини 2 евра. 

Во некои случаи при извоз, Србите велат дека килограм боровница може да чини и 6 евра. 

Додаваат дека со знаење, стручност и нова технологија мора да има видливи резултати и работата да донесе пари. 

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?