21 Април, 2018
0.1048

OВАА РАБОТА ИМА ИДНИНА: По глава на жител имаат повеќе кошници од Кина

Објавено во: Агробизнис, Балкан 11 Септември, 2017

Пчеларството во Србија доживува експанзија и на секои 5.9 жители има по една кошница. 

Кина за да се изедначи со Србија потребно е да има уште 220 милиони кошници. 

Оваа земја има 6 милиони кошници за пчели, а Србија 1.2 милиони. 

Пчеларите објаснуваат дека оваа година заедно со 2015 година биле најлоши години за пчеларите за период од 50 години. 

Најпогодени се луѓето кои во последните 4 години почнале да се занимаваат со оваа дејност. 

Српските пчелари оваа година имаат во просек 5 до 7 килограми мед по кошница. 

Можеби ќе ве интересира

Познат рокот до кога се поднесуваат барања за субвенции за обработлива земјоделска површина и по грло добиток

Познат рокот до кога се поднесуваат барања за субвенции за обработлива земјоделска површина и по грло добиток

(ФОТО) Кој ќе ја засади оваа билка, заработката е загарантирана

(ФОТО) Кој ќе ја засади оваа билка, заработката е загарантирана

Поевтино брашно од Србија, маркичките се укинуваат

Поевтино брашно од Србија, маркичките се укинуваат

Радарскиот систем се уште не работи, не е функционална ниту градобијната заштита

Радарскиот систем се уште не работи, не е функционална ниту градобијната заштита

Се подобрува соработката помеѓу Македонија и Србија-побрз проток на пратките, пониски трошоци, поконкурентни домашни производи

Се подобрува соработката помеѓу Македонија и Србија-побрз проток на пратките, пониски трошоци, поконкурентни домашни производи