19 Април, 2018
0.1406

ОВАА ЗЕМЈА Е НОВА ГЕРМАНИЈА: Работници од Балканот одат таму

Објавено во: Финансии 06 Јануари, 2018

Минатата година многу граѓани на БиХ заминаа на работа во Словачка, земја кој важи за „нова Германија“.

Во Словачка остануваат од три до 12 месеци. 

Месечно од 150 до 200 граѓани на БиХ заминуваат во Словачка. 

На работа во Словачка одат луѓе на возраст од 19 години, но и од 50, па и 60 години. 

За еден час работа се плаќа минимално по 2.5 евра, а месечно има и бонуси од 50 евра за вредните работници. 

Најниската плата е 400 евра, но има и работници кои месечно заработуваат и по 1000 евра. 

Можеби ќе ве интересира

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања