25 Март, 2018
0.1294

Oвој човек од долг од 50.000 долари направил милионски бизнис

Објавено во: Финансии 05 Декември, 2017

Во 2010 година 30-годишниот Кајли Тејлор имал долг од 50.000 долари за факултетот од кој се откажал. 

Тој направил блог на кој пишувал како го отплаќа долгот. При тоа го споделил искуството за лекциите кои ги научил додека го отплаќал долгот. 

Денес на блогот има 15 милиони посети месечно. 

Овој човек вели дека на почетокот пишувал само за себе и тоа му бил како некој онлајн дневник. 

„Две и пол години по отворањето на блогот сум способен да ги платам сите долгови“ - вели тој. 

Откако почнал да работи со маркетинг, работата му тргнала. 

На Тејлор му се јавувале луѓе да му кажат дека им помогнал со своето искуство.

Во 2015 година создал услови за да вработи луѓе кои ќе пишуваат на блогот. 

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот