25 Јануари, 2020
0.0159

По 5000 денари за секое новороденче,жител на Општина Центар

Објавено во: Мои пари 18 Февруари, 2013

Во рамки на активностите предвидени со Програмата за здравствена, социјална заштита и заштита на деца, Општина Центар продолжува со практиката за помош и поддршка на  сите новородени деца во 2013 година, чии родители се жители на Општината. За таа цел, и оваа година, Општината ќе додели еднократен паричен надомест на секое новороденче, родено во перидот од 01 јануари 2013 до 31 декември 2013 година. Еднократниот паричен надомест е во висина од 5.000,00 денари. Подносителите на барањата, потребно е да ги достават следните документи: извод од матичната книга на родените (за новороденчето), лична карта на еден од родителите и копија од трансакциска сметка на еден од родителите. Потребните документи, можат да се поднесат секој работен ден од 09 до 15 часот, во барака 6 на Општина Центар.  

Можеби ќе ве интересира

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано