31 Мај, 2020
0.0394

Помошта од Заеви стигна во Куманово

Објавено во: Македонија, Корона Вирус 07 Април, 2020

Помошта од пакети со основни продукти од фамилијата на претседателот на СДСМ, Зоран Заев, пристигна во Куманово. Ова го објави градоначалникот Максим Димитриевски на својот официјален профил.

„Денеска во ОШЗС пристигна помош од прехрамбени пакети кои се донација од семејството Заеви за кои јавно се заблагодарувам.
- Воедно сакам да се заблагодарам за помошта и од фирмите Гранит Скопје, Делукс компијутери, Хидро компани, УПМ Груп, Рапид билдинг, 4 Инвест, Топ ауто фер од Куманово и др. физички лица од Куманово кои на општината и донираа парична помош со која ќе бидат набавени дополнителни количини на прехрамбени пакети кои ќе бидат дистрибуирани на сите социјално загрозени семејства во Општина Куманово.
- Заедно со граѓаните и пријателите на градот ќе ја победиме епидемијата“, објави Димитриевски.

Кумановскиот градоначалник Максим Димиетриевски во синоќешното јавување во „Топ тема“ рече дека тој град е оставен сам на себе.

Не се работи тука само за социјална помош и пакети. Министерството за труд и социјална политика е апсолутно отсутно. Не присуствува на ниту една седница на општинскиот штаб за заштита и спасување. Едноставно на штабовите се гледа како од второ ниво, рече Димитриевски

Семејството Заеви за време на изминатиот викенд започна да ја пакува и да ја дистрибуира помошта, а тоа беше објавено посредно преку други.


Можеби ќе ве интересира

Избори најрано на 5 јули: Ќе има ли политички договор?

Избори најрано на 5 јули: Ќе има ли политички договор?

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели