03 Декември, 2020
0.0221

Потрагата по исчезнатото момче во Преспанското езеро запрена поради ветер и бранови

Објавено во: Македонија 03 Август, 2020

Запрена е потрагата по исчезнатото момче во Преспанско езеро поради временските услови. 

Скоро 24 часа траеше потрагата по16-годишното момче. 

Засега потрагата е прекината поради влошените временски услови со ветер и бранови, јави Сител.

Потрагата ќе породолжи утре со засолување од единицата за специјални задачи. 

По момчето трагаа нуркачи од повеќе градови  од Македонија, како и полициски специјалци.

Несреќата се случила вчера околу 18 часот, кога три момчиња се возеле на педалинка. Нејасно е како едното момче паднало во езерото. Нуркачите кои беа вклучени во потрагата велат дека ниту едно од момчињата не било пливач, а не носеле ниту заштитни елеци. 

Исчезнатото момче е од околината на Ресен. 

Можеби ќе ве интересира

Оливер Спасовски: Максим Димитриевски има право на свое мислење за Бучковски, за тоа ќе се разговара во партија

Оливер Спасовски: Максим Димитриевски има право на свое мислење за Бучковски, за тоа ќе се разговара во партија

Апасиев: Деловничките измени ги прават за да прошверцуваат штетен анекс на договорот со Бугарија

Апасиев: Деловничките измени ги прават за да прошверцуваат штетен анекс на договорот со Бугарија

Османи: Ако до утре има напредок за Гоце Делчев, ќе се врати довербата во договорот

Османи: Ако до утре има напредок за Гоце Делчев, ќе се врати довербата во договорот

МВР: Внимавајте - измамници ви ги земаат возилата, пари никогаш

МВР: Внимавајте - измамници ви ги земаат возилата, пари никогаш

Одгледувачи на канабис: Легализацијата е заробена во дневно политички пресметки

Одгледувачи на канабис: Легализацијата е заробена во дневно политички пресметки

Ангелов: Можам да кршам керамиди и сега, треба да престанеме да се смееме

Ангелов: Можам да кршам керамиди и сега, треба да престанеме да се смееме

Мила Царовска: Сексуалното образование прво во Скопје и Тетово

Мила Царовска: Сексуалното образование прво во Скопје и Тетово

Д-Р. НИКОЛА ПАНОВСКИ: Не очекувам нов пик во јануари, напротив по 15.декември очекувам осетен пад на бројот на новозаразени

Д-Р. НИКОЛА ПАНОВСКИ: Не очекувам нов пик во јануари, напротив по 15.декември очекувам осетен пад на бројот на новозаразени

Сите обиди за филибастеринг во Собранието: Како ќе заврши работата во „домашна атмосфера“ на пратениците

Сите обиди за филибастеринг во Собранието: Како ќе заврши работата во „домашна атмосфера“ на пратениците