27 Мај, 2022
0.0232

Познат струмички тандем татко-син „инсталира“ бизниси со електрична енергија

Објавено во: Економија 25 Јануари, 2022

Познатите струмички бизнисмени - синот Горан Крстев и таткото Симеон Крстев, продолжуваат да покажуваат сигнали на интерес во бизнисот со електрична енергија. 

Горан Крстев е еден од двајв=цата основачи на нов субјект за производство на струја - Солар ЦД во Царев Двор, Ресен. Во моментов нема конкретни информации за какво и колкаво производство на струја станува збор во овој проект.

Се повеќе познати бизнисмени се одлучуваат да влезат во производството на електрична енергија, дејност која со „зелената агенда“ станува популарна во овој период во земјата.

Симеон Крстев, татко на Горан Крстев, во изминатиот период стана управител на новоформирана компанија Енерџи Холдинг, а потоа и на веќе основаната Центрохелиум. И двете друштва се со дејност производство на електрична енергија.

Горан Крстев актуелната опозиција долги години наназад го споменува како близок соработник и бизнис-партнер на семејството на лидерот на СДСМ и екс премиер Зоран Заев. Ваквите тврдења се темелат на податоците дека Крстев и неговиот татко Симеон Крстев поседуваа удели во компании, кои се доведуваат во врска со Заеви и други нивни соработници.

„Зелените“ бизниси во моментов се на висока цена во Македонија која важи како одлична дестинација по однос на потенцијалот што го поседува и условите кои ги овозможува.

А.К.

Можеби ќе ве интересира

Криза ли е? Која домашна фирма ја зголеми дивидендата за 17 отсто, а ќе подели и авансна дивиденда?

Криза ли е? Која домашна фирма ја зголеми дивидендата за 17 отсто, а ќе подели и авансна дивиденда?

Ќе се „заниша“ ли комоцијата на доминантните акционери во 34 компании, при крај е кроењето на законот за „истискување“

Ќе се „заниша“ ли комоцијата на доминантните акционери во 34 компании, при крај е кроењето на законот за „истискување“

ЕСМ не го гаси „Осломеј“, бара 350.000 тони јаглен за термоелектраната.

ЕСМ не го гаси „Осломеј“, бара 350.000 тони јаглен за термоелектраната.

Вкупната стапка на инфлација во скоро 80 земји може да се движи од пет до 10 отсто

Вкупната стапка на инфлација во скоро 80 земји може да се движи од пет до 10 отсто

Нема криза за партиите, си поделија 3,4 милиони евра

Нема криза за партиите, си поделија 3,4 милиони евра

ЈСП објави оглас за 50 возачи

ЈСП објави оглас за 50 возачи

БОНОВИ ЗА ХРАНА ОД 5, 20 И 30 ЕВРА СЕ ДЕЛАТ ВО ФРАНЦУСКИТЕ ГРАДОВИ: Компензација на жителите за високите цени на храната

БОНОВИ ЗА ХРАНА ОД 5, 20 И 30 ЕВРА СЕ ДЕЛАТ ВО ФРАНЦУСКИТЕ ГРАДОВИ: Компензација на жителите за високите цени на храната

Дарко Димовски: Од позајмицата од 900 милиони евра да се зголемат платите во јавниот сектор или штрајк

Дарко Димовски: Од позајмицата од 900 милиони евра да се зголемат платите во јавниот сектор или штрајк

ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: „РАНИ ЗНАЦИ НА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАСТАНУВАЊЕ НА ИНСОЛВЕНТНОСТ НА ФИРМИТЕ”

ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: „РАНИ ЗНАЦИ НА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАСТАНУВАЊЕ НА ИНСОЛВЕНТНОСТ НА ФИРМИТЕ”