25 Август, 2019
0.0342

Преку смс ќе се плаќа паркинг во Центар

Објавено во: Мои пари 03 Април, 2013

На барање на граѓаните, Јавното претпријатие Паркинзи на општина Центар од петок воведува нова услуга - дополнителен начин на плаќање на паркинг услугата со мобилен телефон, поточно со смс порака.

Како што информира денеска директорката на ЈП Паркинзи на општина Центар Маргарита Бакев потребно е граѓаните да пратат смс на телефонскиот број 14 14 14. Пораката треба да ја содржи зоната, празно место, регистарскиот број на автомобилот, празно место и времетраење на паркинзи.

- Новина е тоа што не е потребна порака за одјавување. Корисниците десет минути пред истекот на услугата паркирање ќе бидат известени со порака дека платената услуга истекува. Доколку сакаат да го продолжат паркирањето треба само да напишат смс со зоната и колку часа сакаат дополнително да се задржат, рече Бакев и додаде оти цената на смс порака е 5 денари, со вклучен ДДВ.

На новинарско прашање, Бакев одговори дека немаат загуба во претпријатието откако е воведен бесплатен паркинг во Центар.

- Можеме да кажеме дека се работи за неприбирање на планираните приходи од надомест на паркинг услугата од станарите, што реално нема финансиски да го оптовари претпријатието, рече Бакев.

Можеби ќе ве интересира

Утре без вода цела населба Лисиче

Утре без вода цела населба Лисиче

Дефектот на ул.Карл Либкнехт 4 е саниран

Дефектот на ул.Карл Либкнехт 4 е саниран

Дефектот на улица Босна и Херцеговина е саниран

Дефектот на улица Босна и Херцеговина е саниран

Трчањето како начин на живот, а трката како шлаг во Битола

Трчањето како начин на живот, а трката како шлаг во Битола

Саниран дефект и најава за прекин во водоснабдувањето

Саниран дефект и најава за прекин во водоснабдувањето

Тутунскиот комбинат АД Прилеп годинава ќе ја заврши за прв пат со добивка

Тутунскиот комбинат АД Прилеп годинава ќе ја заврши за прв пат со добивка

Марко Пејчиновски - СО СРЦЕ ЗА РЕТКИТЕ

Марко Пејчиновски - СО СРЦЕ ЗА РЕТКИТЕ

Вработување во ПроКредит банка

Вработување во ПроКредит банка

ОКТА и УКИМ потпишаа меморандум за стипендирање студенти

ОКТА и УКИМ потпишаа меморандум за стипендирање студенти