22 Март, 2018
0.1331

Работниците во Германија за пет години ја заработуваат хрватската пензија

Објавено во: Финансии 08 Ноември, 2017

Само лани 56.000 хрватски граѓани се иселиле во Германија. 

За само пет години работник во Германија ќе заработи за пензија од 300 евра колку што се зема во Хрватска. 

Вечерњи лист пишува дека за таа пензија во Хрватска работникот мора да работи цел век. 

Германија има милион слободни работни места, а се бараат луѓе за  работа во трговија, услужен сектор, градежништво, преработувачка индустрија. 

Демографот Стјепан Штерц вели дека во ЕУ годишно фалат по пет милиони работници. 

Можеби ќе ве интересира

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани