23 Април, 2018
0.1390

Раздвижување со акциите на првиот работен ден по празниците

Објавено во: Финансии 10 Јануари, 2018

Вчера, на првиот работен ден по празниците, се бележат нови движења со акциите на девет котирани друштва, но овој пат не станува збор за тргување со акции, туку со нетрговски трансфер на обични акции со право на глас. 

Македонска берза согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, соопшти дека вчера на 9 јануари е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје – 26 обични акции;
- РЖ Институт АД Скопје – 6 обични акции;
- Арцелормиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 776 обични акции;
- РЖ Економика АД Скопје – 23 обични акции;
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 24 обични акции;
- РЖ Услуги АД Скопје – 197 обични акции;
- РЖ Техничка Контрола АД Скопје – 9 обични акции;
- Макстил АД Скопје – 535 обични акции;
- Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 465 обични акции;

Можеби ќе ве интересира

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се топ 10 најбогати руски бизнисмени

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се топ 10 најбогати руски бизнисмени

Во Иран масовно се купуваат долари

Во Иран масовно се купуваат долари

МИКРОФОНОТ ГО ЗАМЕНИ СО НИВА: Од пејач на „Бијело дугме“ до одгледувач на лешници

МИКРОФОНОТ ГО ЗАМЕНИ СО НИВА: Од пејач на „Бијело дугме“ до одгледувач на лешници

Тевдовски бара 35 милиони долари за нови градинки

Тевдовски бара 35 милиони долари за нови градинки

ВОРЕН БАФЕР, ЏЕК МА, МАРК ЗАКЕРБЕРГ: Колку време им требало од милионери да станат милијардери?

ВОРЕН БАФЕР, ЏЕК МА, МАРК ЗАКЕРБЕРГ: Колку време им требало од милионери да станат милијардери?

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?