25 Август, 2019
0.0201

Рекордни 10.000 продадени примероци од „Нашиот пат“!

Објавено во: Мои пари 23 Мај, 2019

Откако издавачката куќа ПРОСВЕТНО ДЕЛО ја издаде книгата НАШИОТ ПАТ, напишана од познатите јутјубери Марко Марковиќ  – GP и Стефан Рашковиќ – Steffonator, па сè до денес, продадени се рекордни 10 000 примероци.

Двајцата популарни јутјубери официјално го објавија продадениот тираж на нивните социјални мрежи, а петцифрената бројка ја одбележаа со интересна фотосесија. Првиот тираж од 1000 примероци се распродаде само за час и половина на денот на промоцијата на книгата, а веднаш потоа постојано се печатеа и се продаваа нови и нови тиражи.

Овој тираж е своевиден феномен – бројка која далеку ги надминува вообичаените тиражи во издаваштвото на овие простори, и очигледно ќе треба да помине уште долго време пред да може некоја друга книга да го достигне.

„Не ни сонувавме дека ќе напишеме книга, а камоли да ја напишеме најтиражната досега! 10 000 продадени примероци за неполни 4 месеца – сигурно е сон!“, ни изјавија Марко и Стефан.

Од издавачката куќа ПРОСВЕТНО ДЕЛО, пак, велат дека ваквиот тираж ги надмина сите можни очекувања и секако се горди на овој проект и на младите автори.

Можеби ќе ве интересира

Утре без вода цела населба Лисиче

Утре без вода цела населба Лисиче

Дефектот на ул.Карл Либкнехт 4 е саниран

Дефектот на ул.Карл Либкнехт 4 е саниран

Дефектот на улица Босна и Херцеговина е саниран

Дефектот на улица Босна и Херцеговина е саниран

Трчањето како начин на живот, а трката како шлаг во Битола

Трчањето како начин на живот, а трката како шлаг во Битола

Саниран дефект и најава за прекин во водоснабдувањето

Саниран дефект и најава за прекин во водоснабдувањето

Тутунскиот комбинат АД Прилеп годинава ќе ја заврши за прв пат со добивка

Тутунскиот комбинат АД Прилеп годинава ќе ја заврши за прв пат со добивка

Марко Пејчиновски - СО СРЦЕ ЗА РЕТКИТЕ

Марко Пејчиновски - СО СРЦЕ ЗА РЕТКИТЕ

Вработување во ПроКредит банка

Вработување во ПроКредит банка

ОКТА и УКИМ потпишаа меморандум за стипендирање студенти

ОКТА и УКИМ потпишаа меморандум за стипендирање студенти