21 Јули, 2019
0.0245

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Објавено во: Агробизнис 16 Јуни, 2019

Професорот по физичко Милош Тричковиќ од Власотинце, бидејќи нема работа за која се образувал, се свртел кон земјоделство, пишува српски Телеграф

Во родното село на предците, Црна Бара засадил јагоди на нивите кои ги имал. 

Следната година планира уште хектар да засади со ова овошје. 

Во меѓувреме размислува и за други земјоделски гранки, а работа по струка не бара. 

Во 2013 година решил да засади јагоди, затоа што тоа се исплати. 

За откупната цена вели дека треба да има златна средина.

Можеби ќе ве интересира

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

Димковски: Со санирањето на браната Слатино ќе се намали ризикот од поплави

Димковски: Со санирањето на браната Слатино ќе се намали ризикот од поплави

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација

Oваа земја е лидер во светот по производство на лубеница, им се раѓаат дури 79 тони

Oваа земја е лидер во светот по производство на лубеница, им се раѓаат дури 79 тони

ТАЖНА СЛИКА ВО ПРЕСПА: Невремето им зададе силен удар на овоштарите

ТАЖНА СЛИКА ВО ПРЕСПА: Невремето им зададе силен удар на овоштарите

Државниот инспекторат за земјоделство во контроли кај компаниите што откупуваат пченица, откупната цена е од 9 до 10,5 денари

Државниот инспекторат за земјоделство во контроли кај компаниите што откупуваат пченица, откупната цена е од 9 до 10,5 денари

Два пати е зголемено земјоделското осигурување: Колку премии се исплатени на сметките на земјоделците

Два пати е зголемено земјоделското осигурување: Колку премии се исплатени на сметките на земјоделците