25 Март, 2018
0.1016

САКАТЕ ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ НА СЕЛО: Еве ви начини како да заработите

Објавено во: Агробизнис 11 Септември, 2017

Ако одлучите да го напуштите градот и да се преселите на село, имате начини со земјоделство да заработите за живот. 

Иако вложувањата се големи, оној кој има трпение и сака да работи, може да заработи добра сума на пари. 

Aко се одгледува на вистински начин, јаболкото може да биде исплатливо и да се заработат до 15.000 евра. 

Ако овоштарникот има 2.500 стебла, кои ќе родат 60 тони јаболка, може да има профит од 15.000 евра. 

Капина се сади во пролет и есен. Полна родност има на трета година, и може да ви донесе заработка од 5.500 евра. Условите за садење и одгледување се разликуваат од сорта до сорта. 

Доматите се одлични како дејност за семејства со 4 члена. Може да се садат на отворено или во пластеник, а род има по пет месеци од сеењето. На еден хектар заработката е 2.400 евра. 

Можеби ќе ве интересира

Сточарите се жалат на ниските откупни цени на јагнешкото

Сточарите се жалат на ниските откупни цени на јагнешкото

Тече рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

Тече рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?