16 Јуни, 2019
0.0451

САВА осигурување го намалува капиталот-основната главина

Објавено во: Мои пари 04 Април, 2013

Извршен е упис на поедноставно намалување на основната главина на САВА осигурување, а.д.  Скопје во Трговскиот регистар при Централниот регистар на РМ и во акционерската книга на друштвото во централниот депозитар на хартии до вредност АД Скопје. По уписот на едноставното намалување на основната главина, акционерскиот капитал на САВА осигурување, а.д. Скопје изнесува 3.805.905 ЕУР или 234.072.672,00 во денарска противврдност.Претставен преку 18.326 обични акции со номинална вредност од 207,6779 ЕУР по акција.

Можеби ќе ве интересира

Денес започнува „Запознај ја Преспа“ – првиот ден на програмата панел дискусии и богата музичка понуда

Денес започнува „Запознај ја Преспа“ – првиот ден на програмата панел дискусии и богата музичка понуда

Уличен дефект од рано утринава на оваа скопска улица

Уличен дефект од рано утринава на оваа скопска улица

12. Викенд Медиа Фестивал (Weekend Media Festival) од 19. – 22. Септември, 2019 година

12. Викенд Медиа Фестивал (Weekend Media Festival) од 19. – 22. Септември, 2019 година

Нoвите JAGUAR F-PACE И RANGE ROVER EVOGUE ќе ги пречекаат гостите на британската амбасада

Нoвите JAGUAR F-PACE И RANGE ROVER EVOGUE ќе ги пречекаат гостите на британската амбасада

Светски познатиот фотограф Давид Јероу (DAVID YARROW) фотографираше уникатни слики од дивината благодарејќи на новиот LAND ROVER DEFENDER

Светски познатиот фотограф Давид Јероу (DAVID YARROW) фотографираше уникатни слики од дивината благодарејќи на новиот LAND ROVER DEFENDER

Дуално образование - Придобивки и проценка на Европската комисија

Дуално образование - Придобивки и проценка на Европската комисија

Криминалот им цвета на крадците на велосипеди, дреме ли полицијата во главниот град

Криминалот им цвета на крадците на велосипеди, дреме ли полицијата во главниот град

Отворена новата експозитура на ИутеКредит во Струмица

Отворена новата експозитура на ИутеКредит во Струмица

Подгответе се за Hamilton Ventura

Подгответе се за Hamilton Ventura