31 Март, 2020
0.0216

ШАНСА ЗА МЛАДИТЕ: Се нудат 20.000 евра неповратно

Објавено во: Агробизнис 13 Февруари, 2020

Неповратни 20.000 евра се нудат за млади земјоделци до 40 години. 

До 3 март годинава земјоделците до 40 години ќе можат да поднесуваат барања за финансиска поддршка за поттикнување на земјоделското производство, а годинава оваа финансиска поддршка е зголемена од 10.000 на 20.000 евра.

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР) го објави јавниот повик за мерката 113 Поддршка за поттикнување на земјоделското производство. 

Парите се наменети за млади, невработени лица кои сакаат да инвестираат во изградба, доградба и опремување на објекти за преработка од сите земјоделски гранки.

Корисниците на оваа помош треба да бидат запишани во единствениот регистар на земјоделски стопанства. 

Можеби ќе ве интересира

Новата алатка за земјоделците „Понуда-Побарувачка“

Новата алатка за земјоделците „Понуда-Побарувачка“

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд