16 Јуни, 2019
0.0330

СИНО ЗЛАТО: Ако вложите ќе заработите

Објавено во: Агробизнис 21 Мај, 2019

Поради својствата и нутритивната вредност, боровницата ја нарекуваат сино злато. 

Боровницата во Србија станува најпопуларен домашен бренд. 

Од почетокот на јуни до средината на јули свежите боровинки се дефицитарни на европскиот пазар. 

Боровницата е долгорочна инвестиција и не е за оние кои очекуваат брза заработка. 

Една садница чини 3.5 евра, а на еден хектар се садат од 2.200 до 3.300 садници. Оние кои веќе засадиле боровница на два и пол хектари, месечно заработуваат по две солидни плати од неа. 

Можеби ќе ве интересира

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

Цело село живее од производство на јагоди

Цело село живее од производство на јагоди

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот