16 Јули, 2024
0.0243

СН Осигурителен Брокер донираше таблет компјутери за Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“- Битола

Објавено во: Мои пари 21 Февруари, 2022

Добивај вести на Viber

Како дел од стратегијата за општествена одговорност во рамките на програмата за поддршка на воспитно образовните установи СН Осигурителен Брокер АД Битола донираше таблет компјутери во Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“- Битола.

„Оваа донација има големо значење за децата кои се едуцираат и социјализираат во Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост„Порака“. Таблет компјутерите ќе бидат ставени во функција на едукативната програма и уверени сме дека многу ќе придонесат за унапредување на знаењата и креативните вештини на децата.“- изјави Јулијана Трајчевска, претседател на Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“- Битола.

Во центарот „Порака“ во Битола се едуцираат вкупно 14 деца со интелектуална попреченост, кои три пати неделно посетуваат едукативни работилници во рамките на социјалниот клуб.

Во знак на благодарност за донацијата тие изработија уметничка слика во декупаж техника за СН Осигурителен Брокер.

„Навистина не трогна изразот на благодарност од страна на децата кои што се едуцираат во  Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост. Тоа за нас не е само потврда за досегашната поддршка која СН Осигурителен Брокер традиционално ја обезбедува за лицата со посебни потреби во рамките на стратегијата за општествена одговорност, туку е и обврска и во иднина да продолжиме со поддршка која ќе овозможи поинклузивен и правичен свет за лицата со посебни потреби.“-велат од СН Осигурителен брокер.

Воедно, СН Осигурителен брокер обезбеди и организирана посета на Золошката градина во Скопје за сите штитениците на центарот „Порака“ од Битола, покривајќи ги и трошоците за храна и превоз.

ПР Објава

Можеби ќе ве интересира

Отворени се пријавувањата за трката Халк Вело Грин, која ќе се одржи на 8. септември во Маврово

Отворени се пријавувањата за трката Халк Вело Грин, која ќе се одржи на 8. септември во Маврово

Промотивно во НЛБ Банка, НЛБ Супер депозити со атрактивни каматни стапки

Промотивно во НЛБ Банка, НЛБ Супер депозити со атрактивни каматни стапки

ЏЕКПОТ МАНИЈА ТУРНИР ЗА ВИДЕОЛОТАРИЈА НА 2win.мк

ЏЕКПОТ МАНИЈА ТУРНИР ЗА ВИДЕОЛОТАРИЈА НА 2win.мк

А1 Македонија со најсовремени решенија за заштита од малициозен софтвер и хакерски напади

А1 Македонија со најсовремени решенија за заштита од малициозен софтвер и хакерски напади

Патот до титулата: Како Butel 3x3 стана национален Red Bull Half Court победник?

Патот до титулата: Како Butel 3x3 стана национален Red Bull Half Court победник?

Осигурајте го домот, бидејќи е највредното нешто што го поседувате

Осигурајте го домот, бидејќи е највредното нешто што го поседувате

ТАВ Аеродроми: Скопскиот аеродром го пречека првиот лет на авиокомпанијата AJet од аеродромот Сабиха Гокчен во Истанбул

ТАВ Аеродроми: Скопскиот аеродром го пречека првиот лет на авиокомпанијата AJet од аеродромот Сабиха Гокчен во Истанбул

@media: Иднината на пазарот за рекламирање

@media: Иднината на пазарот за рекламирање

„Во пресрет на големиот настан по повод стогодишнината од Прилепска Пиварница“

„Во пресрет на големиот настан по повод стогодишнината од Прилепска Пиварница“