25 Јануари, 2020
0.0162

СОС Детско село ќе добие донација од аматерскиот велеслалом во Маврово

Објавено во: Мои пари 18 Февруари, 2013

Средствата собрани од 11. Аматерски хуманитарен велеслалом, Маврово 2013 ќе бидат донирани за СОС Детското село и ќе се наменат за приоритетни потреби за децата и СОС семејствата.

Во СОС Детско Село Македонија има 12 СОС семејства кои во моментот живеат 70 деца до 15 годишна возраст, а 14 младинци живеат во Младинска куќа во населбата Радишани.

- Годинава учествуваа над 180 скијачи-аматери кои за учеството уплаќаа котизација. Парите околу десет илјади евра како донација од оваа хуманитарна активност се определивме да бидат наменети за поддршка на децата без родители и родителска грижа од „СОС Детско Село Македонија“, потенцираа на затворањето организаторите, Скијачкиот Центар од Маврово.

Во женска конкуренција на манифестацијата најдобра беше Мери Вајс од тимот на Т-Мобиле, а кај мажите Иван Танев од екипата на ОНЕ. Кај ветераните најдобар беше Војо Атанасовски од Виста. За најуспешна екипа беше прогласена Сноу Спорт Академија.

Можеби ќе ве интересира

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано