23 Јануари, 2020
0.0262

Стартува поврат на данок за земјоделците

Објавено во: Агробизнис 18 Декември, 2019

Од денеска 17.000 земјоделци може да си бараат поврат на данок.

Повратот се однесува за приходот од продажба на земјоделски производи кои земјоделците го оствариле во 2018 година, а повратот на парите ќе почне да се прави од утре и исплатата ќе се врши неколкукратно.

Во согласност со законската регулатива, земјоделците кои во текот на една година имале доход од продажба на сопствени земјоделски производи кој не го надминал износот од 1.000.000 денари и кои немаат друг приход што се оданочува, имаат право на враќање на платениот данок до 20.000 денари.

Можеби ќе ве интересира

Климатските промени нема да ги уништат пчелите, но ќе ја осиромашат трпезата

Климатските промени нема да ги уништат пчелите, но ќе ја осиромашат трпезата

Димковски во Кочани: Целокупниот систем за наводнување ќе биде ставен во функција за новата сезона за сеидба на ориз

Димковски во Кочани: Целокупниот систем за наводнување ќе биде ставен во функција за новата сезона за сеидба на ориз