04 Јуни, 2020
0.0513

СТАТИСТИКА НА Google Maps: Половина од Македонците се уште одат на работа

Објавено во: Македонија, Корона Вирус 03 Април, 2020

Половина од Македонците се уште одат на работа. 

Гугл подготви извештај за да им помогне на службените лица во јавното здравство да ги разберат насоките на социјалната дистанца поврзана со COVID-19. Овој извештај не треба да се користи за медицинска дијагностика, прогноза или цели за третман. Ова исто така не е наменето да се користи како насока за планови за лични патувања. 

Точноста на локацијата и разбирањето на категоризираните места варира од регион до регион, на пример рурални наспроти градски области. 

Во период од 16 февруари до 29 март има намалување на движењето. 


На места како ресторани, кафулиња, трговски центри, тематски паркови, музеи, библиотеки, кина има пад во наредениот период за 74 отсто. 


На пазари, складишта за храна, зелени пазари, специјализирани продавници за храна, продавници за лекови, и аптеки е регистриран пад од 41 отсто.

За 44 отсто се намалило движењето во национални паркови, на плажи, марини, паркови за кучиња и јавни градини.

За места како јавен превоз, центри како што се метрото, автобусот и железничките станици, падот е 69 отсто. 

Трендови на мобилност за работни места имаат пад од 51 отсто. 

Трендовите на мобилност до местата на живеење имаат раст за 18 отсто. 

Ова се бројките кои ја отсликуваат состојбата во Македонија. 

Детали можете да видите овде.  

Можеби ќе ве интересира

РЕКОРД: Скопје го напуштија 20.000 возила

РЕКОРД: Скопје го напуштија 20.000 возила

ФАКТОР НА ДЕНOT: Денес 120 нови заразени, стартува полицискиот час

ФАКТОР НА ДЕНOT: Денес 120 нови заразени, стартува полицискиот час

СТАРТУВА ЗА ДВА ЧАСА: Неколку општини одат во 80 часовен карантин

СТАРТУВА ЗА ДВА ЧАСА: Неколку општини одат во 80 часовен карантин

Да ги прифатиме тестирањата и анкетирањата, повика ДУИ откако бројот на заразени расте

Да ги прифатиме тестирањата и анкетирањата, повика ДУИ откако бројот на заразени расте

АНКЕТА: Македонците се плашат, а 25 отсто од Албанците сметаат дека короната не постои

АНКЕТА: Македонците се плашат, а 25 отсто од Албанците сметаат дека короната не постои

Се трага по лицето кое ноќеска фрлало јајца на фасадата на Владата

Се трага по лицето кое ноќеска фрлало јајца на фасадата на Владата

СЕ ЈАВИ МАКСО: Очекувам извинување од СДСМ, вистината за овој монтиран случај ќе излезе на виделина

СЕ ЈАВИ МАКСО: Очекувам извинување од СДСМ, вистината за овој монтиран случај ќе излезе на виделина

И ВЧЕРА СМЕ ИМАЛЕ 120 НОВОЗАБОЛЕНИ - Официјални бројки на Институтот за јавно здравје

И ВЧЕРА СМЕ ИМАЛЕ 120 НОВОЗАБОЛЕНИ - Официјални бројки на Институтот за јавно здравје

КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК Е ЗАКОНСКИ ЧИСТ - Обвинителството ја отфрли кривичната против него, не прекршил ни еден пропис

КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК Е ЗАКОНСКИ ЧИСТ - Обвинителството ја отфрли кривичната против него, не прекршил ни еден пропис