24 Јануари, 2020
0.0173

Студенските домови во Скопје ќе добијат бесплатен интерент

Објавено во: Мои пари 19 Февруари, 2013

Студенскиот парламент на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во соработка со Вип Македонија ќе постави осум уреди за бесплатен пристап на интернет.

Уредите, како што информира денеска Студенскиот парламент, почетно ќе бидат поставени во реновираната читална во студентскиот дом „Гоце Делчев“ и распоредени во три кампуси на територијата на Скопје.

- Со овој чекор се бориме студентите во Македонија да ги изедначиме со европските студенти. А со тоа да им го олесниме нивниот образовен процес и да помогнеме во градењето младина која е движечка сила на ова наше општество. Продолжуваме понатаму, далеку од деструктивизмот, безрезервно вклучувајќи се во градење профил на студент од европски размери, се наведува во соопштението од Студенскиот парламент.

Можеби ќе ве интересира

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Samsung ја лансираше новата линијa Wind-FreeTMклима уреди на база на вештачка интелигенција

Samsung ја лансираше новата линијa Wind-FreeTMклима уреди на база на вештачка интелигенција

Дефектот на водоводната мрежа во Пржино е саниран

Дефектот на водоводната мрежа во Пржино е саниран

Ми-Да Гранд Моторс - нов импортер на возила и резервни делови на Hyundai

Ми-Да Гранд Моторс - нов импортер на возила и резервни делови на Hyundai

Од 24 до 26 јануари Coffee and Tea Fest во Рамстор Мол

Од 24 до 26 јануари Coffee and Tea Fest во Рамстор Мол

Алкалоид со потврдени за ЕУ сертификати за добра производна пракса

Алкалоид со потврдени за ЕУ сертификати за добра производна пракса

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Дефектот во Маџари саниран, водоснабдувањето нормализирано

Дефектот во Маџари саниран, водоснабдувањето нормализирано