24 Јануари, 2020
0.0166

Телеком Словенија по втор пат ќе ги наградува најдобрите бизнис апликации

Објавено во: Мои пари 18 Февруари, 2013

Телеком Словенијa го објави вториот повик за апликации во „ТSstartup business accelerator“ програма за стимулирање на бизниси. Како што информираат од компанијата, по успешна имплементација на првата генерација проекти од оваа програма, Телеком Словенија сега нуди можност за соработка со развојните програмери дома и во странство.

Сите компании, тимови и програмери - поединци кои работат на развивање интернет, мобилни и телекомуникациски услуги и бараат можност успешно да ја презентираат нивната идеја или решение можат да се пријават на вториот конкурс најдоцна до 8 март 2013 година преку интернет порталотwww.tsstartup.si. Aпликациите ќе ги избере стручна комисија, а избраните тимови ќе ја почнат порограмата на 18 март 2013 година.  Оние што ќе бидат избрани за учество во програмата ќе се натпреваруваат за парична награда во вкупен износ од 30.000 евра.

Телеком Словеније ја претстави оваа програма минатата година во септември кога го објави првиот повик. Во првото коло се привија вкупно 78 тимови, а  комисијата на конкурсот одбра 11 тима. По 4 месеци интензивна работа, единаесетте финалисти ги презентираа своите проекти, а првата награда ја поделија два тима кои  развија апликација за пренесување на фотографии помеѓу паметни телефони и компјутери и  апликација Пеекстер, која функционира како врска помеѓу печатените медиуми и интернет содржината

Можеби ќе ве интересира

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Samsung ја лансираше новата линијa Wind-FreeTMклима уреди на база на вештачка интелигенција

Samsung ја лансираше новата линијa Wind-FreeTMклима уреди на база на вештачка интелигенција

Дефектот на водоводната мрежа во Пржино е саниран

Дефектот на водоводната мрежа во Пржино е саниран

Ми-Да Гранд Моторс - нов импортер на возила и резервни делови на Hyundai

Ми-Да Гранд Моторс - нов импортер на возила и резервни делови на Hyundai

Од 24 до 26 јануари Coffee and Tea Fest во Рамстор Мол

Од 24 до 26 јануари Coffee and Tea Fest во Рамстор Мол

Алкалоид со потврдени за ЕУ сертификати за добра производна пракса

Алкалоид со потврдени за ЕУ сертификати за добра производна пракса

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Дефектот во Маџари саниран, водоснабдувањето нормализирано

Дефектот во Маџари саниран, водоснабдувањето нормализирано