23 Октомври, 2019
0.0357

Тотал Логистик откупува 15% од ресенските јаболка

Објавено во: Агробизнис 12 Октомври, 2012

Петнаесет отсто од  вкупната овогодинешна реколта на јаболка во Ресен, ќе ја откупи компанијата Тотал Логистик а ќе биде искористена за производство на сокови . Овогодинешната реколта на јаболка од Ресен се очекува да достигне количина од 80.000 тона и  да биде со поквалитетен род од лани. Компанијата за прв пат откупува домашни јаболка за своите потреби, со што сака да го потенцира квалтиетот на македонското јаболка и да го употреби истото во своето производството на домашните сокови.

Можеби ќе ве интересира

Оваа сорта пиперки се продава за 23.000 евра по килограм

Оваа сорта пиперки се продава за 23.000 евра по килограм

Димковски: Измените на Законот за акцизи овозможуваат низа поволности за производителите на ракија

Димковски: Измените на Законот за акцизи овозможуваат низа поволности за производителите на ракија

Димковски: Со конкретни мерки ги поддржуваме малите производители на традиционални земјоделски производи

Димковски: Со конкретни мерки ги поддржуваме малите производители на традиционални земјоделски производи

Димковски: Со прецизни податоци за земјоделски стопанства до ефикасна реализација на мерките за развој на земјоделството

Димковски: Со прецизни податоци за земјоделски стопанства до ефикасна реализација на мерките за развој на земјоделството