20 Март, 2018
0.1386

Уште една голема блок трансакција со акциите на Комерцијална

Објавено во: Финансии 12 Јануари, 2018

Акциите на Комерцијална банка продолжуваат да бидат атрактивни хартии од вредност за инвеститорите, па така не застанува серијата на блок трансакции извршени преку Македонска берза.

Овој пат преку блок трансакции се купени 6.349 акции од Комерцијална банка АД Скопје со поединечна вредност од 2.420 денари по акција. Вкупната трансакција има вредност од 15.364.580 денари што е отприлика 250 илјади евра.

Овој пакет на обични акции со право на глас претставува 0,28% од основната главнина на друштвото Комерцијална банка АД Скопје.

Можеби ќе ве интересира

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?