30 Мај, 2020
0.0474

УШТЕ ЕДНА ЗАБРАНА: Нема движње од 16 до 05 часот за викендите

Објавено во: Македонија, Корона Вирус 26 Март, 2020

Во сабота и во недела граѓаните нема да смеат да се движат 16 часот попладне до 5 часот наутр. Ова е уште една, најнова мерка за спречување на ширењето на коронавирусот што ја донесе Владата, а со која дополнително се ограничува движењето на граѓаните за време на викендите.

Мерката на Фејсбук ја објави и премиерот Оливер Спаовски,

-Со цел уште поголема заштита на населението од ширењето на коронавирусот, Владата донесе одлука за дополнителна рестрикција на движењето на населението за време на викенд. Остануваат на сила и сите други претходно донесени забрани, наведува Спасовски во објавата на Фејсбук.

Во сила остануваат и сите други претходно донесени забрани.

Инаку, од 22 март е воведен полициски час кој трае од 21 до 5 наутро. Повозрасните од 67 години може да се движат надвор само од 5 до 11 часот, а на младите до 18 години им е дозволено од 12 до 21 часот.


Можеби ќе ве интересира

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?