25 Март, 2018
0.1155

Уште три дена за пријавување за субвенции

Објавено во: Агробизнис 12 Септември, 2017

15 септември е датумот до кој земјоделците ќе може да се пријават за субвенции.

За да добијат финансиска помош од државата која одвои 160 милиони евра за земјоделците, тие треба да се пријават по електронски пат

Субвенции за растително производство и тоа: за полјоделски и градинарски култури, за одржување на овошни и лозови насади како и за производство на сертифициран семенски и саден материјал се гранките за кои моментално тече рокот за пријавување.

За сточарското производство се поднесуваат барања за одгледување на говеда, овци, кози, свињи, пчели и живина.

Од ресорното министерство посочија дека постапката е иста како и претходната година.

Можеби ќе ве интересира

Сточарите се жалат на ниските откупни цени на јагнешкото

Сточарите се жалат на ниските откупни цени на јагнешкото

Тече рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

Тече рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?