22 Ноември, 2019
0.0238

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

Објавено во: Агробизнис 13 Јуни, 2019

Во екот на сезоната од откупот на праските, производителите го фрлат својот производ.

На фејсбук страната Росоман денес, споделија видео на кое се гледа револтирани производители на оваа коскесто овошје го фрлат својот род.

Според групата „Росоман денес“ овоштарите бараат посета од надлежните сега, не само пред избори.

Од Министерстовото за земјоделство водостопанство и шумарство, утрово пак со соопштение ја известија јавноста дека поради зголемен обем на работа и извоз на коскесто овошје Државната фитосанитарна лабораторија ќе работи и во сабота.
Фото и Видео Фејсбук

Можеби ќе ве интересира

ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ЕСЕН: Опасен штетник може да ги уништи посевите

ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ЕСЕН: Опасен штетник може да ги уништи посевите

НЕКОЛКУ КЛУЧНИ ПРОБЛЕМИ: Еве што ги загрижува производителите на мед

НЕКОЛКУ КЛУЧНИ ПРОБЛЕМИ: Еве што ги загрижува производителите на мед

Димковски: Имаме јасна стратегија за максимална поддршка за пчеларството преку Програмите за финансиска поддршка на земјоделството и ИПАРД 2 програмата

Димковски: Имаме јасна стратегија за максимална поддршка за пчеларството преку Програмите за финансиска поддршка на земјоделството и ИПАРД 2 програмата

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување