25 Март, 2018
0.1182

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

Објавено во: Финансии 18 Септември, 2017

Ирецот Мајкл Бојл доброволно живее без приходи, сметка во банка и потрошувачка. 

Вели дека ако пред 7 години, додека бил студент по економија некој му рекол дека ќе живее без пари, не би верувал. 

Бојл тогаш имал план што повеќе да работи, да има добра работа и да заработи што повеќе пари. 

Имал добра работа во компанија за органска храна, имал своја јахта, но решил дека со себе ќе направи промена каква што сака да види во светот. 

„Тоа за жал значеше да се откажам од сите приходи кои ги имам. Направив листа на основни работи кои ми се потребни за да живеам. Обожавам да јадам, така што храната беше на врвот од листата. Имав две опции, да одам по храна по дивината или да одгледувам сопствена“- вели тој. 

Имал своја приколка и ја паркирал на фарма каде волонтирал. Се греел на дрва, а приколката ја осветлувал на свеќи. 


Тој тврди дека повеќе пари не значи и повеќе среќа. 

Луѓето го прашуваат што му „недостига“ од животот пред тоа, а тој вели дека тоа е стресот од работа, метежот во сообраќај, сметките во банка. 


Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот