18 Август, 2019
0.0183

Воведена нова автобуска линија

Објавено во: Мои пари 04 Април, 2013

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски и директорот на ЈСП Скопје Мишо Николов денеска ја промовираа новата автобуска линија 5А што ќе сообраќа од населбата Дексион во општина Ѓорче Петров до Клиничкиот Центар.

- Новата автобуска линија 5А се воведува на директно барање на жителите на Дексион и Ѓорче Петров, кои побараа уште една автобуска линија што ќе ја поврзе оваа општина со Клиничкиот центар, рече Трајановски.

Тој упати благодарност до Владата на Република Македонија за помошта за обновување на возниот парк на ЈСП Скопје без која, како што рече, немаше да бидеме во можност да ги воведеме овие нови линии.

Претходно, пред околу две години, ЈСП Скопје ја воведе и автобуската  линија 22А.

Можеби ќе ве интересира

ЈП Водовод и канализација - Скопје извршија реконструкција на 6 премини под улица Шуто Оризари

ЈП Водовод и канализација - Скопје извршија реконструкција на 6 премини под улица Шуто Оризари

Фестивал СЛОБОДНА ЗОНА Виница

Фестивал СЛОБОДНА ЗОНА Виница

Ѓергалиу:Косовските такси за македонските производи се погрешни и популистички

Ѓергалиу:Косовските такси за македонските производи се погрешни и популистички

Саниран дефектот на Демир Трајко 40

Саниран дефектот на Демир Трајко 40

Прекин на водоснабдувањето на овие улици

Прекин на водоснабдувањето на овие улици

Најпродаваниот мирисен бренд од AVON со јубилејни новитети ТТА Celebrate за НЕА и за НЕГО!

Најпродаваниот мирисен бренд од AVON со јубилејни новитети ТТА Celebrate за НЕА и за НЕГО!

В недела прекин на снабдување со електрична енергија во цела општина Ресен

В недела прекин на снабдување со електрична енергија во цела општина Ресен

Huawei P30 Pro е „Смартфон на годината” според EISA

Huawei P30 Pro е „Смартфон на годината” според EISA

Коста Ивановски, CFA назначен за нов член на Управниот одбор на Сава пензиско друштво АД Скопје

Коста Ивановски, CFA назначен за нов член на Управниот одбор на Сава пензиско друштво АД Скопје