16 Јули, 2018
0.6610
    ALK 8090.6    -0.1%     RMDEN17 95.9    0%     STB 990    -0.5%     STIL 134    -2.19%     TEL 277    0.62%     USJE 22500    -1.51%

За колку скокнаа акциите на Фејсбук?

Објавено во: Финансии 13 Април, 2018

Цената на акциите на Фејсбук порасна за 5 проценти, со што пазарната вредност на компанијата се зголеми за повеќе од 24 милијарди долари. Ова е првиот раст на вредноста на акциите на Фејсбук од почетокот на скандалот кон средината на март.

Од сторијата на Гардијан до моментот пред сведочењата, кои траеа вкупно 10 часа, вредноста на Фејсбук падна за скоро 80 милијарди долари. Иако компанијата има уште за враќање, новиот раст се толкува како сигнал дека берзата ги има олабавено своите стравови.

За време на двете сослушувања, прашањата се движеа од најосновни околу бизнис моделот на компанијата, до тоа како функционираат системите на Фејсбук, што и како се прави со личните податоци, за рекламите и слично.

Можеби ќе ве интересира

Залив отвора 3000 работни места

Залив отвора 3000 работни места

РАБОТА ОД КОЈА МНОГУМИНА СЕ СРАМАТ: Платата не е мала, но интересот е слаб

РАБОТА ОД КОЈА МНОГУМИНА СЕ СРАМАТ: Платата не е мала, но интересот е слаб

Сакаат работа во Германија, а завршуваат на друг крај на светот

Сакаат работа во Германија, а завршуваат на друг крај на светот

Рекордниот залог во Македонија - 460 милиони долари

Рекордниот залог во Македонија - 460 милиони долари

Прекината „црната серија“ од гастарбајтерите, за прв пат по подолго време пуштија повеќе пари во татковината

Прекината „црната серија“ од гастарбајтерите, за прв пат по подолго време пуштија повеќе пари во татковината

НАДОЛЕН ТРЕНД: Зошто гастарбајтерите праќаат се помалку пари во државата?

НАДОЛЕН ТРЕНД: Зошто гастарбајтерите праќаат се помалку пари во државата?

ИСКУСТВО ОД ИРСКА: Не дозволуваат да бидете без приходи, тоа е социјално освестена земја

ИСКУСТВО ОД ИРСКА: Не дозволуваат да бидете без приходи, тоа е социјално освестена земја

Зошто никој не сака плата од 540 евра?

Зошто никој не сака плата од 540 евра?

ЧОВЕК СО НАЈВИСОКА ПЛАТА ВО СОСЕДНА ЗЕМЈА: Секој ден е побогат за 8000 евра

ЧОВЕК СО НАЈВИСОКА ПЛАТА ВО СОСЕДНА ЗЕМЈА: Секој ден е побогат за 8000 евра