12 Јули, 2020
1.3283

Се делат решенијата за данок на имот во Кисела Вода

Објавено во: Мои пари 03 Април, 2013

Решенијата за данок на имот во општината Кисела Вода и оваа година, наместо по пошта, ќе се даваат на рака на даночните обврзници. Како што информираа од општината ангажираи се повеќе лица и техничките секретари од сите 14 месни и урбани заедници во општината кои веќе започнаа со доставување на решенијата. За оние даночните обврзници, кои не се со живеалиште во општината, решенијата ќе им бидат пратени по пошта.

За 2012 година, општината Кисела Вода има вкупно 21.400 решенија за данок на имот. Доколку не добијат решение, односно доколку доставувачите не успеат да ги најдат даночните обврзници во утврдениот рок, граѓаните решенијата ќе можат да ги подигнат во Даночното одделение во општината, информираат од општината.

Можеби ќе ве интересира

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик