25 Март, 2018
0.1346

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Објавено во: Финансии 20 Септември, 2017

Компанијата  “Greenspire” која инсталира соларни панели  е 9-та најбрзо растечка компанија според сајтот INC, и годишно добива по 85.000 пријави за работа. 

Седиштето и е во Лос Анџелес, а основана е во 2012 година. 

Лани компанијата заработила 41.7 милиони долари, а за три години ги зголемиле  приходите за 14,429%. 

Продажниот и маркетиншкиот тим сочинува 80% од компанијата, а тоа се 175 луѓе. 

„Не примав плата првите четири години“ - вели основачот Дејвид Мари. 

Секоја година компанијата добива по 1800 нови клиенти. 

Од вработените компанијата бара посветеност, не баш 50 часа неделно, но многу енергија и труд. 

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот