27 Мај, 2024
0.0313

Благодарница од Здружението на слепи лица од Битола за СН Осигурителен Брокер како општествено одговорна компанија

Објавено во: Мои пари 29 Септември, 2022

Добивај вести на Viber

Здружението на слепи лица од Битола додели благодарница за СН Осигурителен Брокер АД Битола како општествено одговорна компанија.

Ова следи откако со поддршка на компанијата здружението реализираше ваучер од Агенцијата за спорт и млади со кој е набавена нова спортска опрема.

Имено, со ваучер во вредност од 80.000 денари набавени се осум комплети на спортска опрема, односно дресови, тренерки, патики, јакни, ранци, штуцни и штитници. Опремата е наменета за екипата за голбал и за најдобрите шахисти кои се членови на Здружението на слепи лица од Битола и спортскиот клуб „Дерманџиев“-Битола, кој функционира во рамките на здружението.

Александра Петровска, раковoдителка на експозитури на СН Осигурителен брокер и Даниел Паришко, раководител на секторот за прием во осигурување, во посета на здружението се запознаа со активностите на спортскиот клуб. Врачувајќи им благодарница за посебни заслуги на СН Осигурителен Брокер во развојот и унапредувањето на работата на здружението, Драгче Брдаровски, претседател на Здружението на слепи лица – Битола рече дека новата спортска опрема има огромно значење за членовите на здружението и спортскиот клуб.

„Оваа помош е посебно значајна од аспект на социјализација на слепите лица и лицата со визуелна попреченост од Општините Битола, Ресен, Демир Хисар, Могила и Новаци, како и нивен здрав развој и спортување. Затоа сме особено благодарни што СН Осигурителен Брокер дава посебен приоритет на општествената одговорност.“- рече Брдаровски.

Тој нагласи дека новата спортска опрема доаѓа во вистински момент бидејќи претстојниот викенд екипа од здружението во Битола ќе патува во Ниш, Србија каде ќе учествува на меѓународен турнир во голбал.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Чоколадното млеко Моја кравица ги мотивираше најмладите рекреативци на „Охрид трчаТ“

Чоколадното млеко Моја кравица ги мотивираше најмладите рекреативци на „Охрид трчаТ“

Кои ВИ функции на S24 Ultra можете да ги имате и вие на вашиот Galaxy телефон?

Кои ВИ функции на S24 Ultra можете да ги имате и вие на вашиот Galaxy телефон?

Ново искуство при пазарување со советниците за убавина во dm дрогериите: стручни совети, одредување на типот на кожа и професионално шминкање

Ново искуство при пазарување со советниците за убавина во dm дрогериите: стручни совети, одредување на типот на кожа и професионално шминкање

ELENA LUKA HOME го промовираше ексклузивниот станбено-деловен комплекс FUTURA - репер за премиум домување

ELENA LUKA HOME го промовираше ексклузивниот станбено-деловен комплекс FUTURA - репер за премиум домување

Преку примери претставени еколошките и одржливите стандарди на комплексот „Гранд Скопје“ на Конференцијата за комерцијални недвижности

Преку примери претставени еколошките и одржливите стандарди на комплексот „Гранд Скопје“ на Конференцијата за комерцијални недвижности

За премиум станбени проекти секогаш има голем интерес: Се одржа втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

За премиум станбени проекти секогаш има голем интерес: Се одржа втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

Berkshire Hathaway КЛАСА A - дел од портфолиото на македонски отворен инвестициски фонд!

Berkshire Hathaway КЛАСА A - дел од портфолиото на македонски отворен инвестициски фонд!

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Златни медали за „Tikveš Châteaux & Domaines“ од реномираниот француски магазин „Terre de vins“

Златни медали за „Tikveš Châteaux & Domaines“ од реномираниот француски магазин „Terre de vins“