18 Ноември, 2019
0.0241

Британската групација ЕМИ тужи за нелегално продавање музички фајлови

Објавено во: Мои пари 09 Октомври, 2012

Компанијата „РеДиги“, која овозможува препродавање музички фајлови на Интернет, се наоѓа во спор со британската музичка групација ЕМИ, која тврди дека принципот на препродавање добра во физичкиот свет не може да се примени и во дигитална форма. Американскиот суд треба да одлучи дали одредени музички фајлови купени во некои од Интернет продавниците може легално да се препродаваат. Компанијата „РеДиги“, отворена е во октомври 2011 година, а на Интернет корисниците им овозможува препродавање на своите музички фајлови  легално купени на дигиталните платформи, како што е „АјТјунс стор“. Сепак, тоа ја вознемири дискографската индустрија, која стравува од создавање пазар на кој ќе се врши продажба по пониска цена, а кој ќе биде надвор од нејзина контрола.

Можеби ќе ве интересира

Без вода денеска Бул.Партизански одреди

Без вода денеска Бул.Партизански одреди

Водата за пиење во Скопје е безбедна, тврди ЈП Водовод и Канализација – Скопје

Водата за пиење во Скопје е безбедна, тврди ЈП Водовод и Канализација – Скопје

Се одржа Ендава Tech Flow, настан посветен на DevOps и автоматизирано тестирање

Се одржа Ендава Tech Flow, настан посветен на DevOps и автоматизирано тестирање

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ НА ВИСКИ ФЕСТИВАЛИ: Уште неколку дена до големиот Skopje Whiskey Fest

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ НА ВИСКИ ФЕСТИВАЛИ: Уште неколку дена до големиот Skopje Whiskey Fest

ИМУНИКС - Природно и здраво до силен имунитет

ИМУНИКС - Природно и здраво до силен имунитет

Ротаракт Клуб Скопје ја започна еколошката акција „Ротаракт Шума“, со садење дрва во општина Аеродром

Ротаракт Клуб Скопје ја започна еколошката акција „Ротаракт Шума“, со садење дрва во општина Аеродром

Прекин на водоснабдувањето во Студеничани

Прекин на водоснабдувањето во Студеничани

Дефектот во Ченто е саниран

Дефектот во Ченто е саниран

Првото вино од годинешната берба наговестува добра винска година

Првото вино од годинешната берба наговестува добра винска година