16 Јуни, 2019
0.0176

Четврта координација кај Вељановски за буџетот

Објавено во: Економија 21 Декември, 2012

По четврти пат денеска кај  Вељановски  на координација со парламентарните партии за да се најде излез за буџетската блокада во Парламентот. И власта и опозицијата остануваат на своите цврсти позиции.
Буџетот за догодина сеуште е блокиран во собраниските лавиринти. Министерот за финасии Ставрески обелодени дека владата прифатила 44 амандмани на опозицијата од 1266. 33 биле на СДСМ, 5 на ДПА и 6 НДП.
СДСМ побара од првиот парламентарец Вељаноски да го повлече неговиот предлог за писмен одговор за тоа дали се прифатливи амандманите за буџетот.
ДПА и НДП иако поканети не присутвуваа на координацијата кај претседателот на Парламентот Вељановски.

Можеби ќе ве интересира

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Понуда „тешка“ 18,6 милијарди долари: Камионите на VW излегуваат на берзата

Понуда „тешка“ 18,6 милијарди долари: Камионите на VW излегуваат на берзата

Бугарски медиуми: Северна Македонија гледа со добро око на можноста да инвестира во „Белене“

Бугарски медиуми: Северна Македонија гледа со добро око на можноста да инвестира во „Белене“