24 Јули, 2019
0.0188

“Џонсон Мети “ – со А Интегрирана лиценца

Објавено во: Агробизнис, Економија 20 Септември, 2012

На компанијата „Џонсон Мети“ и' беше доделена А-интегрирана еколошка дозвола, според Законот за животна средина. Со дозволата се уредува работата во делот на заштитата на животната средина. Конкретно се утврдуваат проектите и инвестициите што треба да се направат во делот на складирањето и ракувањето со суровините и помошните материјали, како и постапките за емисиите во воздухот. Директорот на компанијата во земјава, Џатин Таркар, истакна дека ова е важен чекор за нивниот бизнис. „Дозволата е одлична рефлексија на големиот успех кој го имаме во Македонија“, потенцира Таркар.

Можеби ќе ве интересира

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

Димковски: Со санирањето на браната Слатино ќе се намали ризикот од поплави

Димковски: Со санирањето на браната Слатино ќе се намали ризикот од поплави

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација