16 Јуни, 2019
0.0196

До Нова година цената на месото ќе биде стабилна

Објавено во: Агробизнис 14 Октомври, 2012

Поради  еквивалентот на цените на месото и сточната храна до Нова година стабилна ќе биде и цената на месото. - Бутот без коска треба да биде од 300 до 320 днеари. Ниту денар поскапо. Доколку се продава поскапо, тогаш тоа е одлука на трговците, а не на производителите- изјави Ефтим Шаклев, претседател на Асоцијација на земјоделци на Македонија Увозот  на свежо месо од Франција го донесе минатогодишното покачување  на цената на месото во Македонија, на овој начин изгубија сите,  производителите , трговците и потрошувачите во земјата. Фармерите  поради стабилност на пазарот дома го очекуваат одговорот на Владата за намалување на данокот на сточна храна од 18 на 5 % .

Можеби ќе ве интересира

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

Цело село живее од производство на јагоди

Цело село живее од производство на јагоди

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот