16 Јуни, 2019
0.0201

Доматите поскапуваат, лукот поевтинува

Објавено во: Агробизнис 15 Октомври, 2012

Црвените домати, зелката, карфиолот и лимоните имаат најголем пораст на најчестите цени на земјоделските производи на зелените пазари во септември 2012, во споредба со истиот месец од 2011 година, покажуваат  податоците на Државниот завод за статистика. Додека најголемо намалување на цените е забележано кај лукот и лупените ореви.

Можеби ќе ве интересира

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

Цело село живее од производство на јагоди

Цело село живее од производство на јагоди

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот