24 Септември, 2021
0.0231

ЕЛЕМ се откажува од катни гаражи

Објавено во: Македонија 17 Октомври, 2017

Државната енергетска компанија ЕЛЕМ се откажува од проекти како изградба на катната гаража која беше предвидена во Охрид и проектот на претходната владеачка гарнитура ќе биде ревидиран. Исто така донесена е одлука за поништување на тендерот за изработка на проект за гаражата.

Компанијата образложи дека  „поради непредвидени и објективни околности се промениле потребите на договорниот орган“ и најави дека во наредниот период ќе се насочи кон реализација на проекти од нејзината основна дејност, а тоа е производството на електрична енергија.

ЕЛЕМ минатата година организираше Конкурс за архитектонско решение, а тендер за изработка на основниот проект и неговата ревизија беше објавен кон средината на април годинава.

Со промената а раководната гарнитура во компанијата е најавено дека ЕЛЕМ во наредниот период ќе се сконцентрираат на зголеменото производство на електрична енергија од домашните капацитети како основна дејност.

ЕЛЕМ во минатите години со сопствени средства изработуваше проекти за изградба на скијачки центар на Водно, за конгресен центар во Охрид, за изградба на жичара на Попова Шапка и други проекти.


Можеби ќе ве интересира

ГИ ЗАГАДУВААТ ПОЧВИТЕ, ВОДИТЕ, ВОЗДУХОТ: Колку време е потребно за распаѓање на пластичните кеси?

ГИ ЗАГАДУВААТ ПОЧВИТЕ, ВОДИТЕ, ВОЗДУХОТ: Колку време е потребно за распаѓање на пластичните кеси?

На црногорско-албанската граница е најдена дрога во возило со македонски таблички

На црногорско-албанската граница е најдена дрога во возило со македонски таблички

ФАКТОР НА ДЕНОТ : Ќе има и трета доза вакцина, има реакции за најавите за исфрлање на „бугарски“ пред фашистички окупатор во учебниците

ФАКТОР НА ДЕНОТ : Ќе има и трета доза вакцина, има реакции за најавите за исфрлање на „бугарски“ пред фашистички окупатор во учебниците

Лице кое се претставило дека е од кабелска нападнало кумановка во нејзиниот дом

Лице кое се претставило дека е од кабелска нападнало кумановка во нејзиниот дом

КОРОНАВИРУС: Има 526 нови случаи и 14 починати

КОРОНАВИРУС: Има 526 нови случаи и 14 починати

Димитриевски: Има ли крај на ова самопонижување?

Димитриевски: Има ли крај на ова самопонижување?

Партиите го потпишаа Кодексот за фер и демократски локални избори

Партиите го потпишаа Кодексот за фер и демократски локални избори

„Победа! За Македонија веќе не сме „окупатори“, еве што пишуваат бугарските медиуми

„Победа! За Македонија веќе не сме „окупатори“, еве што пишуваат бугарските медиуми

Павловска Данева: Следно што е? Дека партизаните не окупирале, а Бугарите не ослободиле?

Павловска Данева: Следно што е? Дека партизаните не окупирале, а Бугарите не ослободиле?