16 Јуни, 2019
0.0231

ЕУ одобри 19 милиони евра за храна на сиромашните во Бугарија

Објавено во: Агробизнис, Балкан 16 Октомври, 2012

Европската унија на Бугарија и одобри над 19 милиони евра од Европската програма за распределба на храна за сиромашни лица во ЕУ, за 2013-та година. Европската комисија го одобри барањето на Бугарија и на уште неколку членки на Унијата да биде зголемена сумата која ќе им биде доделувана како дел од Програмата за распределба на храна од 25% на 75% од вкупниот износ на секоја земја членка.

Можеби ќе ве интересира

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

Цело село живее од производство на јагоди

Цело село живее од производство на јагоди

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот