28 Мај, 2020
0.0499

Еве каде да ги известите банките дека ќе си го плаќате кредитот

Објавено во: Финансии 03 Април, 2020

Банките креираа понуди со кои им даваат на граѓаните можност во рок од неколку месеци да не плаќаат кредитни рати. Сепак има граѓани кои реагираа поради тоа што дел од банките ќе наплаќаат камати и во тој период со што излегува дека вкупната сума на задолжувањето се зголемува. Има граѓани кои не ја прифаќаат понудата и само тие треба да ја известат банката ќе продолжат со плаќањето. Останатите не треба да праќаат ништо. Имате рок да известите дека не сакате пролонгирање, па еве адрески каде да го сторите тоа.

Доколку не ги прифаќате олеснувањата кои ги понудија банките во однос на враќањето на својот кредит, на следните линкови до 5. април, односно до 10. април,  можете да се пријавите дека уредно ќе продолжите да си ги плаќате месечните рати.

УНИБанка

http://www.unibank.mk/categories/view/241?fbclid=IwAR2La7iQBlut1Zdlcvb8AJ_ozeEXgqVHj-8DUOoc2zDj1_zy20ScVbdEqSQ

Охридска Банка

retail.covid19@ob.com.mk

ХАЛКБАНК

Covid19@halkbank.mk

Стопанска банка Битола

stbbt@stbbt.mk

Комерцијална

https://www.kb.com.mk/Default.aspx?sel=2370&lang=1&uc=1

Стопанска Банка

covid19@stb.com.mk

Понудите од банките ги објави Фактор, а на следниот линк се сите детали. 


Можеби ќе ве интересира

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИ: Еве колку заработуваат Германците

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИ: Еве колку заработуваат Германците

Професорката Наумовска нов член на Надзорниот одбор на Прокредит банка

Професорката Наумовска нов член на Надзорниот одбор на Прокредит банка

МБА: Ќе се одржи националниот натпревар на Европскиот квиз на пари

МБА: Ќе се одржи националниот натпревар на Европскиот квиз на пари

За Алкалоид, Комерцијална банка и НЛБ банка бесплатни инвестициски анализи

За Алкалоид, Комерцијална банка и НЛБ банка бесплатни инвестициски анализи

Предвидувањата за вакцините ќе го придвижат пазарот на капитал: Генерали инвестментс совети

Предвидувањата за вакцините ќе го придвижат пазарот на капитал: Генерали инвестментс совети

Нина Ангеловска задоволна од состанокот со банкарите, кои ќе треба да изработат 300.000 платежни картички

Нина Ангеловска задоволна од состанокот со банкарите, кои ќе треба да изработат 300.000 платежни картички