09 Август, 2022
0.0348

ФАБРИКА „КАРПОШ“ ЌЕ КУПУВА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ - одлуката ја донесе Собранието на акционери, сумата е 772 илјади евра

Објавено во: Економија 24 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

Компанијата Фабрика Карпош ќе купува градежно земјиште вредно 772 илјади евра.

Оваа одлука ја донело Собранието на акционери на компанијата.

„Се донесува одлука за купување на градежно земјиште ... и пренесување на правото на градење на објект во градба, согласно лис на Предобележување на градба во вкупна купопродажна цена од 47.500.000 денари без ДДВ.

Се ополномоштува претседателот на УО Горан Јоксимовиќ во својство на овластено лице во Фабрука Карпош АД Скопје, да го потпише договорот меѓу Фабрика Карпопш АД Скопје и Градежен институт Македонија пред надлежен нотар на подрачјето на Град Скопје. Одлуката стапува во сила со денот на донесувањето“, се вели во одлуката испратена до Берзата од Фабрика Карпош. 

Фабрика Карпош АД Скопје е друштво за проектирање, производство и монтажа на бетонски полуфабрикати, станови, индустриски објекти, мостови и далноводи.

Компанијата работи со добивка, барем од она што се гледа за последните три години, иако таа е намалена во 2021 година, во однос на 2020 и 2019 година. 

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

СИНДИКАТОТ ЈА ПРЕСМЕТА ПОТРОШУВАЧКАТА КОШНИЦА ЗА ЈУЛИ - драматично зголемување од над 7.000 денари

СИНДИКАТОТ ЈА ПРЕСМЕТА ПОТРОШУВАЧКАТА КОШНИЦА ЗА ЈУЛИ - драматично зголемување од над 7.000 денари

Ги прашавме кумановци дали им недостига работата во Авганистан, еве што ни одговорија...

Ги прашавме кумановци дали им недостига работата во Авганистан, еве што ни одговорија...

Кои се најголемите увозници на струја? Просечната увозна цена била 111 евра за мегаватчас!

Кои се најголемите увозници на струја? Просечната увозна цена била 111 евра за мегаватчас!

БОБАН ГОГОВСКИ ГО ПРЕЗЕМА УПРАВУВАЊЕТО СО „ТЕТЕКС“ - синот го наследи таткото во познатиот тетовски комбинат

БОБАН ГОГОВСКИ ГО ПРЕЗЕМА УПРАВУВАЊЕТО СО „ТЕТЕКС“ - синот го наследи таткото во познатиот тетовски комбинат

Лани потрошено повеќе за изградба на патишта, но со голем пораст на задолженоста

Лани потрошено повеќе за изградба на патишта, но со голем пораст на задолженоста

ВМРО-ДПМНЕ е против зголемување на даноците, имаат друг предлог

ВМРО-ДПМНЕ е против зголемување на даноците, имаат друг предлог

Вредноста на еврото се намали, а доларот скокна

Вредноста на еврото се намали, а доларот скокна

Финансии: Ќе се дебатира за прогресивниот данок

Финансии: Ќе се дебатира за прогресивниот данок

ДИЗЕЛОТ ЗА ТРИ ДЕНАРИ, 95-КАТА ЗА 3,5 И 98-ТА ЗА ДВА ДЕНАРИ - еве за колку поевтини гортива ќе може да наточите од ноќеска на полноќ

ДИЗЕЛОТ ЗА ТРИ ДЕНАРИ, 95-КАТА ЗА 3,5 И 98-ТА ЗА ДВА ДЕНАРИ - еве за колку поевтини гортива ќе може да наточите од ноќеска на полноќ