12 Јули, 2020
0.0268

Фершпед во 2013-та планира раст од 5%

Објавено во: Економија 21 Декември, 2012

Транспортно- шпедитерската компанија Фершпед и догодина планира раст на приходите, но поради проекциите за минорен раст на домашната економија догодина, растот ќе биде само 5%. Добивката се предвидува да расте со стапка од 23%, а се предвидуваат инвестиции од 2 милиони евра за инвестирање во градежните објекти, за набавка на опрема. „Оперативните расходи се предвидува да растат со помала стапка од стапката на раст на вкупните приходи, за 1 индексен поен. Заложба на друштвото е намалување на трошоци до моментот кога не би се загрозил квалитетот на работењето, но не и оние трошоци кои се дирекно поврзани со обемот на работење (транспортни услуги)“, се вели во соопштението од Фершпед доставено до Македонската берза. Компанијата најави дека ќе штеди на комунални и телкомуникациски услуги, осигурување, реклама, репрезентација и сл, додека трошоците за вработените се предвидува да остане на исто ниво како и годинава.

Можеби ќе ве интересира

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам