18 Ноември, 2019
0.0201

„Фолсфаген“ ќе биде најголемиот светски производител на автомобили?

Објавено во: Мои пари 22 Октомври, 2012

Германскиот производител на автомобили „Фолксваген“ планира да инвестира 3,4 милијарди евра во модернизација на возилата, но и во својата компанија во Бразил. Со оваа инвестиција, компанијата очекува да стане најголем производител на автомобили во светот до 2018-та. Инвестицискиот план на компанијата во Бразил за периодот до 2016 година опфаќа трошоци од 126 милиони евра за проширување на производството на автомобилски компоненти, што ќе овозможи дневното производство на автомобилски мотори да се зголеми на 4.800, од сегашните 3.800 мотори. „Фолсфаген“ ги зголемува своите активности во Бразил за да го ублажи ударот од намалената побарувачка во Европа. Додека во Европа се проценува дека падот на побарувачката на возила може да биде најголем во изминатите 19 години, во Латинска Америка се предвидува раст од 8,6 проценти. Годинава во Бразил воведе даночни олеснувања за купувачите на автомобили, што ја зголемува побарувачката. Сепак од идната година, кога мерките ќе престанат, можно е нејзино намалување, сметаат експертите.

„Фолксваген“ се надева на раст на пазарот на автомобили, поради фактот што 40%  проценти од населението во Бразил нема автомобил.

Можеби ќе ве интересира

Без вода денеска Бул.Партизански одреди

Без вода денеска Бул.Партизански одреди

Водата за пиење во Скопје е безбедна, тврди ЈП Водовод и Канализација – Скопје

Водата за пиење во Скопје е безбедна, тврди ЈП Водовод и Канализација – Скопје

Се одржа Ендава Tech Flow, настан посветен на DevOps и автоматизирано тестирање

Се одржа Ендава Tech Flow, настан посветен на DevOps и автоматизирано тестирање

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ НА ВИСКИ ФЕСТИВАЛИ: Уште неколку дена до големиот Skopje Whiskey Fest

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ НА ВИСКИ ФЕСТИВАЛИ: Уште неколку дена до големиот Skopje Whiskey Fest

ИМУНИКС - Природно и здраво до силен имунитет

ИМУНИКС - Природно и здраво до силен имунитет

Ротаракт Клуб Скопје ја започна еколошката акција „Ротаракт Шума“, со садење дрва во општина Аеродром

Ротаракт Клуб Скопје ја започна еколошката акција „Ротаракт Шума“, со садење дрва во општина Аеродром

Прекин на водоснабдувањето во Студеничани

Прекин на водоснабдувањето во Студеничани

Дефектот во Ченто е саниран

Дефектот во Ченто е саниран

Првото вино од годинешната берба наговестува добра винска година

Првото вино од годинешната берба наговестува добра винска година